Don't drink and drive

Innan prom på våren så har dem flesta high school assemblys för att visa vad som kan hända om man kör påverkad. För att förhindra att det händer runt prom. Vi hade vårat sådant för någon vecka sedan.
 
Juniors och Seniors får gå på assemblyt som dem bara har vart annat år. Jag är glad att jag fick se det i år alltså. Det var ju fejkat och påhittat, och elever som skådespelade personerna i olyckan men folk blev fortfarande riktigt berörda med tanke på att det såg så äkta ut och att saker som det här faktiskt kan hända.
 
Scenariot var: Fyra, varav två tjejer och två killar, valde att åka till Taco bell efter prom då dom redan hade druckit. Killen som körde var påverkad och dem krockade då med en annan bil, i vilket var en mamma med hennes två döttrar, dem skulle på en dags utflyckt och valde att börja köra supertidigt på morgonen. Krocken vart så dålig att båda döttrarna i den ena bilen var i kritiskt tillstånd, medan en tjej utav de fyra ungdomarna på väg hem från prom dog och dem andra blev skadade.
 
Vi fick se när dem panikade och ringde 911, polisen kom först och sedan ambulanser och brandkårar och även tillsist en ambulans helikopter. Dem visade hur det går till när dem bryter upp bildörrar för att få ut folk och lägger dem på bårar osv. Hur dem avgjorde vilka som var döda redan och vilka som skulle gå att rädda. Sedan kom också en likbil och hämtade upp seniorn som spelade den döda tjejen.
 
Efter scenariot fick vi gå in i aulan och där hade dem satt upp ett courtroom på scenen så vi skulle få se killen som körde onykters rättegång. Vår skola hade fått dit en riktig dommare och advokater för att spela upp det hela för oss och visa hur det går till och hur straffet kan se ut. Min värdpappa som är en attorney spelade den åklagade elevens försvars advokat. Det slutade iallafall med att killen fick 15  år i fängelse. Inte på riktigt såklart!
 
Något lite gulligt som inte hör hit men jag vill lägga till ändå är att han hade en orange jailsuit på sig under den fejkade rättegången och efteråt gick han fram till mikrofonen och öppnade upp den oranga dräkten och hade en t-shirt där det stod "prom?" på. Och sen bad han hans flickvän komma ner, då han frågade henne till prom. Det var gulligt tyckte jag och resten av skolans upperclassmen.
 
Lite grumligt förklarat av mig. Hoppas det går att förstå ungefär iallafall. Känslosamt men bra att få se.
 
 
Tjejen som ligger i balklänningen på marken var "död". Man ser helikoptern landa i bakgrunden.

Kommentarer
Postat av: mamma

Vilken tankeställare...kanske något för svenska gymnasier.

2014-05-19 @ 19:46:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0