Glad Lucia

Vill börja med att säga Glad lucia (säger man glad Lucia?)! Hoppas att alla ni där hemma äter extra mycket lussebullar och njuter av luciatågen idag. Eftersom jag inte firar lucia den här gången tänkte jag skriva en liten lista på saker jag saknar med svearike och även saker jag gillar lite extra här.

Familj och vänner är för självklart för att få vara med på mina listor. Detta är även utan inbördes ordning.

Saker Louise saknar med Sverige
Mysiga högtider, såsom lucia och kanelbullens dag
OLW chips
Marabou
Sovmorgonar
Svensk musik
Mat lagad från scratch
Mina vinterkläder burr
Åka tåg
OBOY!!!
Bastu

Saker Louise gillar extra mycket här
Socks and Rox
Ingen matte wiho
Bagels
School spirit (Fast Rudbeck är rätt bra på det med)
Swenson's (godaste hamburgarna på denna jord)
Tacobell, är jag för evigt tacksam för
Härliga lärare
Inget analyserande och uppsats skrivande
16 åringar kan köra
Hur big deal alla högtider är

Niagara Falls

Igår hade jag en toppen dag! Min områdes representant tillsammans med en annan områdes representant fixade en liten dags utflyckt till Niagara fallen. Vi var tio ungdomar varav hälften utbytesstudenter som följde med, och alla var så himla härliga!
 
Dagen började tidigt. Jag och Eve skulle vara hos min områdes rep innan åtta på morgonen. Därefter började resan till New York state och Niagara Fallen. Vi stannade ett antalgånger på vägen för att pudra näsan och käka. Men efter 3-4 timmar var vi framme.
 
Vi stannade först på ett ställe för att se fallen. Vi gick runt och tog bilder som galningar, gick in i en giftshop, värmde oss och handla souvenirer. Sedan bar det av till en annan sida av fallen. Där var det också fint och det togs ännu mer bilder. Efter det gick vi vidare och ut på en bro högt upp i luften, där vi var så gott som i Kanada. Även då det var molnigt kikade solen fram och det blev så coola kontraster när den speglade sig i vattnet med fallen bredvid sig. Synd var det dock att det inte gjorde sig rättvist på bild. En fjärde och sista vinkel fick vi se av fallen och den måste jag säga var den absolut coolaste. Man stod precis vid kanten där vattnet droppar hur många meter som helst.
 
Vi gick in i lite mer giftshops innan vi sakta men säkert började röra oss hemmåt. På vägen hem stannade vi för att äta middag vilket vart ett bra avslut på dagen.
 
Bortsett från att det nästan var snöstorm ute och svinkallt vart dagen fantastiskt lyckad då vi fick se vattenfallen och bonda med lite andra utbytesstudenter.
 
Dagen börjar hemma hos Tina min area rep
 
Framme vid fallen, första "vinkeln" vi såg
 
Utbytesstudenter framför fallen
 Tredje vinkeln, från bron. Solen gjorde att bilden nästan ser svart vit ut
 
Min frukost till middag, haha mums
 
Det här var bara ett urval av alla bilder som togs. Mina händer var alldeles för kalla för att ta fram kameran när vi såg fallet från fjärde vinkeln så jag har inga bilder därifrån än så länge.
 

Thanksgiving

Förra torsdagen var det Thanksgiving här. Vi var därför lediga från torsdagen till måndagen. Det var oerhört välbehövt med en långhelg eftersom man inte har höstlov.
 
Min Thanksgiving såg ut såhär, jag fick sova ut lite innan jag gick upp, tog en dusch och gjorde mig iordning. Sedan hjälpte jag resten av familjen med lite fix runt om i huset. Det var ju bara November då men julpyntningen var bannemig redan uppe, och ännu mer skulle dekoreras. Efter det slog jag mig ner framför än film i väntan på att det andra skulle göra sig i ordning och att "gästerna" skulle komma. På min värdpappas sida har dem 19 kusiner så att ha en gemensam Thanksgiving skulle bli ett jäkla stohej därför hade vi bara två kusiner, faster, farbror och lite far- och morföräldrar över.
 
När alla tills slut var här umgicks vi medan vi hjälptes åt att fixa det sista av maten. Runt sex slog vi oss till bords och åt, en massa! Givet var ju att vi skulle gå varvet runt då alla skulle säga vad dem var tacksamma för. Standrard är då att vara tacksam för sin familj och vänner, hälsa och efterrätten som väntar. Vi åt ännu lite mer mat för att sedan trycka i oss fyra olika sorters pajer och lite annat smått och gott.
 
När släktingarna flytt sin kos tyckte Alison att det var en bra idé att åka iväg och göra black friday shoppingen direkt. Reorna öppnade nämligen klockan 8 och varade hela natten och black friday förstås. Jag hittade inte allt för mycket men några enstaka tröjor fick jag ändå med mig hem. Jag hade hört en massor av skräckhistorier om galningar som blir ner trampade osv min erfarenhet skiljde sig från det dock. Vi kom hem runt ett. Åt då lite mer paj (som om vi inte hade haft nog) innan vi slockna.
 
Överlag hade jag en väldigt mysig Thanksgiving och är än idag tacksam för pajerna som det fortfarande finns lite kvar av.
 
 Katastrofal bild kvalité
 Alla var då inte med på bilderna
 
 
 
 Den obligatoriska Hollister modell-bilden
 
 
 

RSS 2.0