Revere High

Skolan jag kommer att gå på heter Revere high school och är en hyfsat stor skola med ca 1500 elever. Det är en allmän skola tio minuter med bil ifrån mitt hus och den verkar vara ganska bra, (rankad som en utav dem 505 bästa skolorna i USA, vet inte om det är något att skryta om) min äldsta värdsyster gick där och antar att mina värdföräldrar inte skulle sätta deras barn på en skola som inte var bra. Efter att ha googlat på skolan ett antal gånger har jag hittat en "student handbook", i den står det saker som skolans regler, dresscode och jag hittade även sporterna och de olika klubbarna man kan gå med i. Skolan har de flesta sporter, nästan så att det kommer bli svårt för mig att kunna välja. Visserligen gäller det att klara try out:sen och komma med i laget också. Klubbar hade dem också en hel lista av, såsom kör, schack, skoltidning, skidklubb, volontärklubb, pingisklubb, band, bild, speech and debate, math League, någon kärleksklubb osv osv. Hur som helst lär jag ju hitta någonting att göra efter skolan.
 
Dresscoden är ganska standard, inga shorts eller kjolar ovanför fingerspetsarna när armen ligger längs med kroppen, (make sense? kan inte formulera mig) inget transparant eller för urringat och inga tryck som symboliserar droger, tobak eller kriminalitet. Axelband på linnen får heller inte vara smalare än tre inches. Är faktiskt lite orolig för att råka ta på mig någonting som dem anser är olämpligt och så skickar dem hem mig för att byta om, bra första intryck liksom! En annan regel jag är något orolig för är det här med att inga mobiler får vara synliga under hela skoldagen, tänk om man inte hittar någon vid lunchen och alternativet att ta upp mobilen och ringa en vän finns inte, då är ens ända utväg lunch själv på skoltoan liksom. Apropå att äta lunch ensam, det är något jag hoppas på att slippa göra dem första dagarna. Min yngsta värdsyster kommer börja freshman year nu i höst så hittar jag inga egna kompisar kan jag ju alltid äta med henne. Hittade förresten deras skolmatsedel. Vill ni veta vilka fem rätter dem varierar mellan? Jo, hamburgare, (såklart) chickennuggets, burritos, hotdogs och pizza, gott! Blir nog matsäck för min del.
 
Till skolan kommer jag att ta gulskolbuss. Har hört att det bara är freshmens och spohomores som åker skolbuss för de inte har körkort, jag kommer garanterat vara den enda junior:n på den bussen, yeeey! Juste jag kommer förmodligen att vara junior för att alla utbytesstudenter blir juniors på Revere. Lite tråkigt kanske att inte få graduate men jag får väl göra det mesta annat. Kunde ju blivit sophomore vilket hade varit lite jobbigt måste jag erkänna, så ska absolut inte klaga.
 
Försökte leta upp någon lista på kurserna jag har att välja mellan men kunde inte hitta något som gick att förstå, men jag kunde däremot hitta en lista på de olika departments som de har på skolan. De har World languages department, social studies department, science department, PE/Health department, music department, math department, industrial technology department, English department, business department, art department. Och i alla dessa avdelningar har dem alltså flera olika kurser. T.ex. två utav alla kurserna man kan välja på industrial technology department är fotografi eller arkitektur. På social studies kan man t.ex. läsa psykologi, ekonomi, yearbook. Ja ni förstår.
 
Skolan uppifrån, lite tennisbanor, fotbollsplan, baseballplan och löparbana.
Sporterna man kan välja mellan.
 
 

Akron, Ohio

Sommaren 2012 bestämde jag mig för att jag ville åka till USA och uppleva livet som High school student i ett år. Det var menat att jag skulle åka med en utav det stora svenska organisationerna men efter många om och men blev det bestämt att jag skulle åka med den amerikanska organisationen ASSE (de jobbar för svenska explorius). Jag satte igång med mina ansökningar och vid slutet av december skickade jag in mina sista papper till ASSE.
 
14 februari fick jag ett mejl. I mejlet stod det att jag hade blivit placerad hos en värdfamilj i Ohio. Familjen består av mamma,pappa, storasyster och lillasyster. Både min värdpappa och värdmamma jobbar som jurister, Min äldsta värdsyster har precis tagit examen, alltså gått ut college och bor nu i New York, medan min yngsta värdsyster ska börja första året på High School. De har även fyra andra små familjemedlemmar, nämligen katterna Socks, Sid, Sammy (hur jag nu ska kunna skilja dem åt) och sist och förmodligen även minst, lilla hunden Roxy. Jag är uppväxt men en äldre och en yngre bror så det faktum att jag nu ska få två systrar gör mig överlycklig. Precis som alla andra barn har även jag, när jag var yngre önskat mig en hund i julklapp så att få gosa med Roxy i ett år ska bli super. Förutom sina djur har familjen intressen som att gå på promender, gå på bio, umgås med släkt och vänner, bada, gå på nöjesfält, läsa, ja de gillar väl att göra det mesta som vanliga familjer gillar att göra. Min värdpappa tycker tydligen väldigt mycket om att laga mat så i ett utav mejlen jag fått av dem skrev de att han såg fram emot att jag tog med mig recept på god svensk mat. Kanske alltså är dags för mig att börja öva på att göra köttbullar! Nästan varje söndag brukar de ha släkt över på middag vilket betyder att jag kommer att få träffa och lära känna dem också.
 
Staden jag ska bo i heter alltså Akron och är Ohios femte största stad med sina ca 600 000 invånare om jag förstått det hela rätt. Jag bor ju självklart inte mitt i stan utan i en förort som heter Richfield tjugo minuter utanför Akron. 40 minuter tar det annars att åka till en ännu större stad, Cleveland, där jobbar även min värdpappa. Richfield verkar som ett mysigt ställe med mycket grönt framförallt granar och sjöar, låter precis som Sverige jo tack jag vet men det blir säkert grymt. Annars då? Jo det finns ett köpcentrum inte allt för långt bort, tio minuter med bil för att vara exakt. Där hittar man Starbucks, Macy's, Abercrombie & fitch osv. För övrigt verkar det precis som på många andra ställen i USA där det inte är gångavstånd till något annat än grannen vilket kommer göra mig väldigt beroende av någon med en bil och ett körkort. Gör ett annat inlägg om skolan för annars blir det här inlägget så jäkla långt.
 
 
 

RSS 2.0