New York

Att jag en helg för två veckor sedan åkte till New York City, för att möta upp min amiga Elsa nämnde jag inte på bloggen.
 
Jag flög dit tidigt på lördagen och var där till onsdagen då dem också åkte hem. Det var så himla kul att se Elsa igen och i NYC för den delen! Kändes som att vi hade träffats igår men det hade ju faktiskt gått ca åtta månader sen jag sett henne.
 
Vi hade så himla tur med vädret alla dagarna, förutom tisdagen då men vad gör det när vi hade sånt brak väder det första dagarna. Inte trodde man att man skulle behövt solkräm och gå runt och svettas inte (det syntes på elsa någorlunda också, hon brände sig rejält och hennes bränna forma en krage, alltså jag kunde inte sluta skratta). För att bara vara där i fyra dagar tycker jag att vi hann med hur mycket som helst.
 
Vi bodde nära Central park så där promenerade vi, hängde och åt glass, vi gick ju självklart till Times Square, tappade bort oss i ett industri område, fika, åt lunch och shoppa i Soho, vandra på upper east side, åkte upp i Empire State building kl 12 på natten, åkte en lite för lång båttur runt Manhattan (därav elsas bränna), såg frihetsgudinnan och Tommy Hilfiger, gick på musikal på broadway, och sist men inte minst åt pizzaslices.
 
Jag hade en super vistelse i NYC tillsammans med alltid så härliga familjen Lannge!
 
 
 
 
 
 
Vi hittade en svensk godis affär
 
 
 
 

Happy birthday

 
Happy birthday to the most lovely mom in history of lovely moms! Hope you had a good one. I love you!

diversity

Jag och Crystal (en annan untbytesstudent på min skola) bestämde oss för att laga mat till min värdfamilj i fredags. Vi åkte till the grocery store och inhandlade de ingredienser vi behövde och sedan åkte vi hem till mig för att laga mat. Jag, till er stora förvånan, lagade köttbullar med potatis mos. Jag gick verkligen all in, fixade pickles, cranberry sauce istället för lingon sylt för det går inte att få tag på, och givetvis brunsås. Crystal lagade ris med någon super god tomat-ägg sås.
 
Vi hade så himla roligt i köket. Tom gillar verkligen att laga mat så han var självklart med och tog lärdom av nya tekniker, hjälpte till att hitta redskap och skära lök. Eve sprang runt med kameran och dokumenterade det hela. Köttbullarna blev faktiskt förvånansvärt bra med tanke på att jag hade svårt att följa receptet då jag inte visste hur mycket 1kg köttfärs var. Jag chansade lite när det kom till mängden av ingredienser vilket ledde till köttbullar som kunde mättat en hel armé. Både riset och köttbullarna var högt uppskattade av familjen.
 
Här näst blir det att baka bullar och sedan har jag även ett lax recept som jag skulle vilja göra.
 
 
 
 

First track meet

I Tisdags hade jag då alltså mitt första track meet. Det levde definitivt upp till förväntningarna! Att springa var jäkligt jobbigt och nervöst men allt däremellan var kul, att bara gå runt och snacka och hänga med teamet medan vi kollade på andras event. Meetet varade till 8 på kvällen så när jag kom hem var jag dötts trött, slocknade innan tio någongång. Eftersom detta var vårat första meet sa vår coach att ta det mer som en träning och inte ha för höga krav. Det är inte heller säkert att vi i framtiden kommer göra eventen vi gjorde i Tisdags vi håller fortfarande på att se vem som är bra på vad osv.
 
Jag sprang iallafall 100m, 400m, och 200m. Det gick helt okej, inga rekordprestationer, men kom inte heller sist. Jag måste verkligen ligga i och träna nu för att förbättra mig för det är så mycket mer konkurrens än vad jag hade väntat mig. Skulle vara så himla kul att bli riktigt vass på något av eventen. Nästa meet väntar nästa Tisdag, då mot Highland high school, ser fram emot det!
 
 

Surprise track meet

Igår började skolan igen efter springbreak, det kändes väl sådär att behöva stiga upp tidigt men trots det hade jag en väldigt bra dag, var bara på allmänt bra humör. Mitt springbreak var toppen men mer om det senare.

På gårdagen track träning fick jag höra att vi hade ett meet idag, vilket kom som en liten överraskning för mig för det hade jag ingen som helst koll på. Efter att inte tränat på en vecka pga av springbreak kändes de två uppvärmnings varven runt tracken jobbiga, vilket inte är okej. Är verkligen nervös. Har aldrig sprintat på riktigt förut, är rädd att jag ska vara för seg i starten. Jag skulle tycka det var himla jobbigt att komma sist. Nej nu är det pepp pepp som gäller! Alla säger ju att meeten är dem roligaste så det ska bli himla kul att starta upp säsongen på riktigt idag trots nervositet. Håll tummarna för mig!RSS 2.0