2014-01-29

Just nu sitter jag på flygplatsen och käkar en blåbärsmuffin till frukost. Ute är det svinkallt men strålande sol och om en timme lyfter jag förhoppningsvis. Jag mellanlandar först i Minneapolis och sedan i LA, men sen bär det av till min final destination Honolulu.

Nu säger dem att mitt flyg till Minneapolis kommer lyfta lite senare, det är bara tio minuter sent än så länge så håller tummarna att det inte blir mer.

Skulle tagit kort innan jag ätit upp hela muffinsen men jag kunde inte hejda mig



2014-01-27

Hoppas ni har haft en trevlig måndag idag! Själv har jag varit ledig pågrund av lärarplanerar dag, vilket alltid uppskattas.
 
Kom på mig själv med att jag glömt att nämna att jag i November bokade en resa till Hawaii, så på onsdag, om två dagar åker jag ner till Honolulu. Jag är väldigt exalterad! Så denna helg har gått åt till lite packande och införskaffande av saker jag kommer behöva ha med mig. Idag fortsätter packandet och om en timme drar jag mig till gymmet för att finslipa beachkroppen ;)
 
Annars har jag hunnit med en konsert också. Var och såg Panic at the disco på House of blues i Cleveland.
 
Här har ni en väldigt bra och väldigt topless Brendon Urie
 

2014-01-20

Idag är det måndag och även Martin luther king junior's day så vi har varit lediga. Veckan som gått har känts extremt lång så denna helg har varit lugn och jag fick sovmorgon vilket jag inte haft på två veckor. Fredag och lördag gjorde jag inte mycket. Klämde in lite skype dejter med mina underbara vänner, vad skulle jag gjort utan dem? Så skönt att få lätta hjärtat!
 
På söndag bailade jag på att gå i kyrkan för första gången sedan jag kom hit, sen åkte jag och värdfamiljen lite små ärenden bla till Worldmarket där jag hittade svenk Daim. Senare den kvällen gick jag och en kompis Dan på bio och sedan hängde vi på Starbucks.
 
Idag var planen att jag skulle bowla med några kompisar men när vi kom dit visade det sig att dem inte öppnade för än senare så vi slutade upp i köpcentrumet istället.
 
För att undvika att plugga till mitt science test imorgon har jag duschat, bytt lakan, blekt tänderna och nu sitter jag här och bloggar, tittade till och med på intervjuer med Kim Kardashian..That's how far it went. I vilket fall känner jag mig hyfsat produktiv.
 
Har exakt noll bilder från denna helg så här ger jag er en bild på hunkiga football guys efter att vi vunnit mot våran rival skola.
 
 

Columbus trip

I helgen åkte jag ner till Columbus, vilket är Ohio's huvudstad för att ha en liten gettogether med andra utbytisar. Som områdes representant måste man gå på ett möte varje år vid den här tiden och därför passar dem även på att ta med sig alla sina utbytesstudenter så vi får träffa varandra också. Så vi var ca 20 ASSE utbytesstudenter från olika delar av Ohio som möttes upp i Columbus och spenderade lördag och söndag tillsammans.
 
Tidigt på lördag morgonen åkte vi neråt till Columbus vilket tar runt två timmar. När vi kom dit var det endast jag och fyra andra utbytesstudenter från mitt område uppe i Cleveland där. Vi fick skjuts till ett köpcentrum där vi shoppade loss medan områdesrepresentanterna hade sitt möte på vårt hotell. Efter att vi hade shoppat, rekat och lekt runt i köpcentret blev vi upphämtade och körd till en Pizzabuffé där vi oväntat träffade fler utbytesstudenter. Vi käka och snackade loss i ett par timmar innan vi var tvungna att bege oss igen in till downtown där vi skulle se off-broadway musicalen "We will rock you". Det var en nytolkning, där dem levde i framtiden var Rock var förbjudet osv. Den var faktiskt över förväntan.
 
Efter musikalen åkte vi till hotellet, fick våra rum och sedan hängde i lobbyn hela kvällen. Morgonen därpå hade vi frukost och bara häng med varandra på hotellet innan utcheckning. Vid elva började nämligen våran tour av The State Capital Building vilket var hyfsat ointressant för att vara ärlig, men i bra sällskap så tog vi oss igenom den. Där efter sas det hejdå till alla våra nya foreign friends för alla skulle åka hem till sin del av Ohio. Vår lilla Cleveland grupp stannade dock kvar i downtown Columbus ett tag för lunch innan vi också begav oss hem.
 
Efter en sådan fantastisk helg med så härliga människor var det tungt att komma hem och börja skolan. Levde i en liten lyckobubbla hela helgen. Jag är så tacksam för de utbytesstudenter jag får träffa, för de är bland de mest sköna personerna man kan stöta på. Med en annan utbytesstudent blir allt så himla mindless då man inte behöver bry sig om hur ens engelska låter för alla är lika kassa i vilket fall. Man har alltid något att snacka om då man är i samma situation och det är bara så himla intressant att få höra om hur saker och ting fungerar i alla olika länder. Det spelar ingen roll vem du är eller vart ifrån du kommer, alla är så öppna och man blir som en fin familj där det känns som alla har känt varandra hur länge som helst. En utav killarna var dessutom dansk och han kunde lite svenska men det blev engelska i vilket fall. Vill runda upp med att säga att jag är väldigt glad att jag fick den områdesrepresentanten jag fick, hon är en väldigt fin person att ha att göra med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winter break

Få och blandade bilder från lovet.
 
Jul mat sista dagen i skolan innan jullovet
 
Åkte till en mysig utomhusmall och shoppade lite
 
Hittade dethär i en vouge tidning hos en hårsalong här
 
Hade ubytis sleepover
 

New Year's

Nyår har ju nu också passerat och det är nu 2014 vilket är ganska sjukt. Jag är också halvvägs genom mitt år som utbytesstudent här i USA vilket är ännu sjukare.
 
Firade in 2014 med lite kompisar iallafall. Först kom två stycken över hit, vi fixade oss och fjantade oss till musik innan vi gick ut och fjantade oss lite mer.
 
Har inte kolosalt mycket bilder från Nyår but here you go!
 
 
 
 
 
 
 
 

Christmas

God Jul på er såhär något i efterskott! Jag har haft en nice Jul. Hade dock inte jättemycket julkänsla trots alla juldekorationer överallt, för jag gjorde ju inte de saker som jag brukar göra innan och under jul. Det enda julbak som blev av var ett pepparkakshus, trots att det var ett färdigtkit som vi bara behövde sätta ihop lyckades vi inte, så Alison kom hem nästa dag med ett nytt pepparkakshuskit för att visa oss hur det egentligen ska gå till. Jag fick alltså ingen risgrynsgröt i år, dock fick jag julskinka vilket var stämninghöjare för min del. Dessvärre måste jag säga att julmaten i Sverige (smörgårdsbord?) är bättre än här.
 
Iallafall tro det eller ej men vi gjorde annat än att käka. Den 23:dje gjorde jag min sista christmasshopping. Och den 24:de tog vi det lilla lugna sedan åkte vi till kyrkan där det sjöngs julsånger och tändesljus, det gav mig lite mer julstämning. När vi kom hem fick man öppna ett paket var. Efter det tittade jag och Grace på Love Actually medan vi slog in julklappar.
 
Nästan dag var den stora dagen. Vi blev väckta för att öppna klappar vilket tog en evighet men var supermysigt. I väntan på släkten och med några oöppnade klappar kvar gick vi och gjorde oss iordning. När alla anlänt öppnades det mer julklappar innan vi åt mat och umgicks sådär som man ska göra under juletider. Saknade såklart familjen där hemma och alla traditioner såhär under jul men överlag hade jag en fin jul!
 
 
 
I familjen här har dem en tradition att ge bort prutt-kort i födelsedagspresent. Så jag hakade på trenden och gav detta till Alison
 
 
Vårt attempt till ett pepparkakshus
 
 
 

RSS 2.0